Miért pont a G3 fotóstúdiót választottam?

Amit a fotóstúdiókról tudni akartál

Az első bérlés a fotóstúdiók közül nehéz feladat, és nem mellesleg anyagi következmények mellett a munkát is nehezíti vagy képes lehet ellehetetleníteni. Éppen ezért, érdemes már a konkrét bérlés előtt megfogalmazni néhány dolgot. Először is, fektessük le, hogy milyen igényeink vannak egy fotóstúdióval szemben, mik azok a feltételek, amik mellett dolgozni szeretnénk, és melyek a kizáró tényezők. Érdemes ezután tehát hosszabb kutatást végezni az interneten, hogy az ember megtalálja azt a honlapot, ahol egyáltalán fel vannak ezek a fontos tényezők sorolva. Láthatjuk, milyen nehéz is egy stúdióra találni, hiszen nem mindenhol kapunk pontos információkat arról, hogy mit is nyújt egy-egy hely. A következő nehézség, amibe ilyenkor ütközik az ember, hogy nem lehet biztos a honlap igazságtartalmában. Természetesen minden cég a lehető legjobb színben tünteti fel magát a saját oldalán, azonban néha teljesen mást kap az ember, mint amit elvárt az ott írtak alapján. Éppen ezért, érdemes külsős véleményeket is figyelembe venni, amihez szintén az internet lesz a segítségünkre. Ezért is szeretném most a G3-mat ajánlani. Az emberek hajlamosak az interneten csupán a negatív véleményeket megosztani, ezért ezt az arányt enyhítve, most egy pozitív tapasztalatról fogok beszámolni.

Az első látogatásom a fotóstúdióban

Kiemelkedő volt az első látogatásom a G3-nál, mivel számos negatív tapasztalatom volt már korábban nem jól felkészült stúdiókkal kapcsolatban. Némelyik nem pontos árakat tűntetett fel a honlapján, és rejtett költségekkel dolgozott, míg másoknál semmilyen felszerelés nem volt elérhető, és így mindent a stábnak kellett cipelnie. Néha ezt nem engedheti meg magának a gyorsaság vagy a további teendők miatt egy nap a csapat. Tökéletes helyet találni tehát kész csodának számított, mégis találtam egy olyan helyet, ahol nincs okom panaszra, sőt! Ez pedig a G3 fotóstúdió.

Mi is volt itt, ami máshol nem? Fontos, hogy a honlapjukon feltüntetett tartalom valós, nem találtam egyetlen olyan pontot sem, amiben hiányt szenvedett volna. Mik is ezek? Egyrészt, és talán a legfontosabb, a tér milyenje. Világos vagy könnyen bevilágítható helyet kerestünk, amit egyben be is lehet sötétíteni, hogyha egy-egy fotó megkívánja azt. Több stúdió közül is lehet náluk válogatni, egyszerűtől a speciális vagy tematikus helyiségekig. A lehetőségek széles köre volt az egyik fő szempont, ami ehhez a helyhez vonzott, és nem is kellett megbánnom, hogy ezt választottam. A másik nagyon fontos a fent említett felszerelések megléte. Elvégre, mindig van valami, ami lemarad, ami összetörik a forgatás során, vagy csak egyszerűen nem is rendelkeztünk vele. Ezért jó az olyan hely, ahol lehet bérelni, és ez tulajdonképpen a legelemibb elvárás is egy fotóstúdiótól, mégsem tud mindegyik megfelelni ennek a kritériumnak. A G3-nál azonban ingyenesen használható kiegészítőktől kezdve több bérelhető csomagon át tud az ember válogatni, ezért máris nagyon nőtt a szememben a hely színvonala.

Ezen kívül számos olyan extrát kínál, amik önmagukban talán nem is nagy dolgok, azonban olyan stúdiót találni, amelyben ezek közül mindegyik megvan, szinte lehetetlen feladatnak bizonyul számos esetben. Ezek közé tartozik például, egyszerűen csak a megfelelő hőmérséklet biztosítása. Alapvetően azért szeretünk annyira fotóstúdióban dolgozni, hogy el tudjunk menekülni a kinti időjárás és a zavaró tényezők elől, mint a tömeg, a napsütés vagy az eső. Se a téli hideg, se a nyári meleg nem teszi pörgőbbé a munkát, inkább csak megnehezíti azt. Ha azonban a stúdióban is didereg az ember, vagy folyik róla a víz, el is veszti az értelmének egy részét a hely. Szintén evidensnek tűnik, hogy megfelelően biztosítani kell a sminkhez és a frizurák elkészítéséhez a nyugodt környezetet, elvégre a szakembereink sem szeretnek állva dolgozni, mindenféle zavaró tényezővel körülvéve, ami teljesen érthető. Fontos még, hogy nyugodt, kellemes környezet vegyen minket körül, egy olyan hely, ahová egyszerű eljutni, ahol nem okoz gondot a parkolás. A mai világban elengedhetetlen a komfortosság létrehozásához az állandó internetkapcsolat, így abban sem szenvedhet hiányt egyetlen stúdió sem. A G3-nál (https://www.g3studio.hu/) én pontosan azokat a dolgokat kaptam, amiket kerestem, sőt még többet is.

A G3 fotóstúdiói

Több tematikus szoba közül is lehet választani, például karácsonyi díszlettel is forgathat az ember, elvégre már október végén szükség van az ünnepi hirdetésekhez a képekre, ezért azokat hetekkel korábban el is kell készíteni. A greenbox stúdió ellenben a számítógép és a fantázia világa, a technika, amellyel a nagy amerikai filmek is készülnek. Most mindezt felhasználhatja az ember a saját képeinek elkészítéséhez.

Ajánlom a G3 fotóstúdiót, mert…

… semmiben nem szenved hiányt, sem kedvességben, sem szakértelemben. Megéri, ezt a helyet látogatni az év minden pontján, és bármely napszakban is. Nem véletlen, hogy a helyek is gyorsan fogynak, ezért érdemes minél korábban időpontot foglalni hozzájuk, nehogy lecsússzon az ember a tökéletes képek elkészítésének helyszínéről.